Door - admin

Waar moet je op letten bij het kiezen van shampoo voor je kind?

Bij een jonge peuter of kleuter kies je veelal voor een heel milde shampoo die niet prikt in de ogen. Zo weet je zeker dat je kindje geen last gaat krijgen van de shampoo die je gebruikt en het haren wassen daardoor leuk gaat vinden. Maar welke shampoo kun je nu het beste gebruiken wanneer je kind geen speciale kindershampoo meer nodig heeft en het haar toe is aan betere verzorging. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kiezen van nieuwe shampoo voor je kind.

Tip 1. Let op het haartype

De eerste tip is om goed te letten op het haartype van je kind. Elk kind is anders en dat geldt al helemaal voor hun haar en hoofdhuid. Zo kun je kiezen voor een speciale Redken shampoo voor droog haar en een gevoelige hoofdhuid. Een goede shampoo voor droog haar bevat hydraterende ingrediënten, zoals oliën of aloë vera. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw kind juist vettig haar heeft. In dat geval kun je beter kiezen voor een shampoo die overtollige olie in het haar verminderen, zoals teatreeolie.

Tip 2. Let op de ingrediënten

De huid van kinderen is gevoeliger dan dat van volwassenen. Juist daarom moet je wel op de ingrediënten letten, vooral als het gaat om jongere kinderen. Let er dan ook op dat de shampoo geen agressieve chemicaliën bevat. Je kunt dit makkelijk zelf checken door op het etiket te kijken. Stoffen als sulfaten, parabenen en kunstmatige kleurstoffen zijn schadelijk en dus is het verstandig om op zoek te gaan naar shampoos waar dit niet in zit.

Tip 3. Let op de geur

Kinderen kunnen gevoelig zijn voor sterke geuren. Omdat veel kinderen het haren wassen niet fantastisch vinden, is het dus slim om te kiezen voor een shampoo die ze lekker vinden ruiken en waarvan de geur niet te sterk is. Je kunt ook rekening houden met het gebruiksgemak, wanneer je kind al zelfstandig zijn of haar haren wast. Een fles met een pomp maakt het bijvoorbeeld makkelijker om te doseren, zodat er geen shampoo verspild wordt.